....37! atat am facut eu ieri si cu ocazia asta doresc sa multumesc tuturor pentru urari...sunt mandra de varsta 37 dar si de tortul meu ca o floare !
pentru blat:
crema 1:
crema 2:
pentru ornat:
la prepararea blatului procedam astfel:pentru inceput separam ouale,albusurile la batem foarte bine cu un praf de sare,iar galbenusurile le batem pentru inceput cu zaharul pana se formeaza o spuma si apoi adaugam apa rece pana se formeaza o pasta cremoasa.
atentie insa aceasta compozitie sa se faca intr-un vas mai mare decat cel de la albusuri pentru ca va creste in volum.
apoi se adauga albusurile spuma peste crema de galbenusuri ,iar la final se adauga faina si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa.
dupa aceea se aseaza intr-o forma de tort care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina ,apoi am dat-o la cuptor care a fost bine incis si am lasat-o 30 de minute.
la crema 1 am facut astfel;am amestecat zaharul cu praful de budinca si 4 linguri de lapte iar separat am pus restul de lapte la foc.cand a ajuns la punctul de fierbere adaug amestecul si apoi mai las pe foc pana se ingroasa. la final am adaugat margarina .
pentru crema 2 am folsit ingrendientele cum este scris pe dosul pachetului cu o singura specificatie ca am adaugat lingura de cacao.
pentru ansamblat am procedat astfel: blatul care a fost foarte bine racit l-am taiat in 3 parti .
pe prima parte se intinde crema 1,apoi se aseaza al doilea blat peste care se adauga crema 2,iar la final se aseaza al treilea blat.
mie mi-a mai ramas din ambele creme.
am ornat tortul cu firsca,kiwi si flori de napolitan cu ciocolata cumparata din comert.
1
doar dragoste de a face ceva bun