Un tort cu un gust foarte special, racoritor si aromat.
Eu am pregatit intai crema de lamaie din plicul pentru crema, 250 ml lapte si 3 linguri de zahar. Am amestecat energic cu mixerul pana a devenit o crema consistenta. Am lasat-o la rece 30 de minute.
Frisca am pregatit-o din 400 ml lapte, 1 plic zahar vanilat si cele 2 plicuri de spuma pentru frisca. De asemenea am amestecat-o cu mixerul pana a devenit consistenta si am lasat-o la rece 30 de minute.
Intre timp am pregatit siropul. Am pus pe foc un vas cu o cana cu apa, 1 zahar vanilat, 3 linguri zahar si 1/4 lamaie. Am dat intr-un clocot siropul dupa care l-am pus la racit.
Am taiat blatul in 3 felii egale. Prima felie am insiropat-o si am adaugat un strat de crema, la fel am procedat si cu a doua felie.
Ultima felie, de asemenea insiropata, am acoperit-o cu frisca. Am acoperit si marginile tortului cu frisca, am decorat cu felii de nectarina si frisca.
1
Pentru decor: Lumanari cu litere "Te iubesc". In functie de ocazie se gasesc prin magazine tot felul de decoratiuni, comestibile sau necomestibile, cu care puteti da un aspect deosebit tortului.