Desert tort cu rulada Valentine's Day

de Rahela Velicu in Torturi, 14 Feb 2018 | 5212 vizualizari

 

Reteta cu dragoste 
Inspirata de la Diana, am facut un tort delicios pentru o ocazie speciala. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat maro:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao

Ingrediente rulada:

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri gem de afine

Crema:

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g capsune
  • + 70 g ciocolata + 2 linguri de lapte + ornamente pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu rulada Valentine's Day:

Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 min.

Intre timp pregatim blatul pentru rulada. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam 10 min. la cuptor.

Cand este gata blatul pentru rulada, il punem pe un prosop de bucatarie imbibat in apa, adaugam gemul si rulam imediat. Lasam rulada in prosopul ud.

Tapetam o forma de cozonac cu folie alimentara. Taiem blatul maro si il punem atat pe fundul cat si pe peretii formei de cozonac.

Mixam frisca impreuna cu capsunele si punem jumatate in forma de cozonac.

Adaugam rulada ( eu am taiat din ea ca era prea lunga) si punem si restul de frisca. Punem deasupra alta parte maro, strangem bine folia alimentara si dam la rece 2-3 ore.

Intoarcem tortul si il punem pe platou. Deasupra punem ciocolata topita pe baie de aburi cu cele 2 linguri de lapte si presaram ornamente.

TIPS-URI

1

Daca vreti sa serviti imediat tortul, insiropati putin atat peretii tortului cat si rulada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu rulada Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine