TORT "VIS DE IARNA"

de amalia01 in Torturi, 2 Ian 2016 | 4050 vizualizari

 

Am vrut sa pregatesc un tort usor pentru noaptea dintre ani.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Crema:
  • 500 g branza mascarpone Delaco
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 lg zahar pudra
  • piscoturi
  • 3 lg cacao instant
  • 200 ml apa calda
  • decoratiuni
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT "VIS DE IARNA":

1. Blat:

Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul.

Apoi bati  albusurile spuma tare.

Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie pentru copt, si dai la cuptorul incins pentru cca 30 minute( verifici blatul cu o scobitoare).

Cand este copt, il lasi sa se raceasca in tava, apoi indepartezi hartia si reasezi blatul in inelul pozitionat pe platou.

 

2. Crema:

Branza mascarpone o bati cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine o spuma( cca 3 minute, la viteza medie).

Bati frisca si amesteci cele 2 creme.

Asezi jumatate din crema peste blat.

Prepari un sirop din cacaoa instant si apa calda si inmoi piscoturile pe care le asezi peste crema.

Adaugi restul de crema peste piscoturi, pudrezi cu cacao si dai la rece pentru 3 ore.

Indepartezi inelul si il decorezi dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "VIS DE IARNA"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti