Tort cu crema de branza si capsuni

de diana_k in Torturi, 25 Feb 2014 | 8876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 10g praf de copt
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • pentru crema de branza:
  • 500 g branza dulce bine scursa
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 10 g zahar vanilat
  • pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • in plus:
  • 500 g capsuni
  • 20 g gelatina rosie-tort gelee
  • 400 ml apa
  • 4 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si capsuni:

blatul:  Abusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Cand s-a formato spuma densa, ce nu curge de pe paletele mixerului se adauga galbenusurile, se mai mixeaza putin apoi se adauga uleiul si laptele. La final se incorporeaza faina cernuta si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o lingura si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace blatul pana se desprinde de pe marginile tavii si trece testul cu scobitoarea: se inteapa mijlocul blatului, cu o scobitoarea si daca iese curata inseamna ca baltul este copt, daca ramane compozitie pe ea, blatul mai trebuie lasat la cuptor. Se lasa la racit si se taie in trei felii.

crema: Frisca se bate cu mixerul. Branza se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu putina frisca lichida pana devine o crema spumoasa fara cocoloase. Se adauga frisca,zaharul pudra, zaharul vanilat, sucul de lamaie si cateva bucatele de capsuni. Eu am adaugat si putin suc lasat de fructe pentru ca era prea densa crema.

sirop:Se fierbe apa cu zaharul pana se topeste si obtinem un sirop gros, se lasa la racit si se adauga esenta de vanilie. Se insiropeaza blatul cu siropul rece. Se umple blatul de tort insiropat cu crema si se da la rece pentru o ora.

Capsunile se pun la scurs, apoi se aranjeaza pe tort. Peste sucul lasat de capsuni se toarna apa pana obtinem 400ml lichid. In acest suc se dizolva gelatina si zaharul si se pune pe foc mic pana da sa fiarba, se da deoparte si se turnam putin cate putin peste tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ruladă şi cremă de brânză