Albusele se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pina se topeste zaharul,iar dupa aceea adaugam galbenusurile.Faina,budinca,cacaoa si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusele batute spuma si se amesteca de jos in sus pina la omogenizare.Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm.Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.
Pentru mouse de ciocolata:
Ciocolata se rupe bucati,se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit,iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul.
Pentru crema de ciocolata alba:
Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca,iar dupa aceea se lasa la racit.Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata.
Pentru sirop:
Zaharul se face caramel,se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust.
Glazura:
Se topesc pe baie de aburi,iar cind s-a racit se pune peste tort. Asamblarea: blat insiropat, jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, mauseul de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura.Se orneaza dupa preferinta.
POFTA BUNA!