Tort cu crema chantilly

de Bya Ralu in Torturi, 15 Feb 2016 | 8664 vizualizari

 

Reteta este luata de aici,foarte bun a iesit http://www.alinaavram.ro/2015/02/tort-inima-cu-crema-chantilly.html

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 1/2 plic finesse aroma de vanilie
Pentru crema chantilly:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g faina
  • 500 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 finesse aroma de vanilie
  • 3-4 capsuni mari
Separat:
  • 250 ml smantana pentru frisca*zuzu
  • 50 g zahar pudra
  • cateva picaturi colorant rosu*optional
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema chantilly:

Pentru pregatirea blatului:

Se mixeaza cele 4 oua la temperatura camerei cu zaharul,se mixeaza 15 minute,nu mai putin.

Se adauga jumatatea de plic finesse sau seminte de vanilie si faina si se amesteca bine cu o spatula.

Se toarna compozitia intr-o forma de inima,se pune la cuptorul preincalzit 25 minute la 160 grade.

Se scoate si se lasa la racit,eu l-am taiat a doua zi.

Pentru crema:

Se mixeaza galbenusuriile cu zaharul si jumatatea de plic finesse,se incorporeaza faina,si se toarna cate putin din laptele caldut aromatizat cu coaja de lamaie.

Se pune amestecul pe foc mic,se amesteca des si se lasa pana cand se ingroasa bine,apoi se da deoparte la racit,se acopera cu o folie alimentara pentru a nu forma crusta si se da la frigider.

Smantana lichida se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se ingroasa,se pun 3-4 picaturi de colorant rosu,devine roz si se da la frigider.

Blatul se taie in doua si se indeparteaza partiile rumenite,se pune cam jumatate din crema chantilly pe o jumatate de blat.

Adaugam feliile de capsuni si punem restul de blat,acoperim cu crema e vanilie.

Pe margini am pus frisca roz(poate fi optional),deasupra se orneaza dupa bunul plac.

Se da la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema chantilly" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort inima