Clatite-intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele.
Amestecam bine pana rezulta o compozitie fara cocoloase si o consistenta lichida(ca unei inghetate topite) pentru caltite subtiri.
Adaugam untul topit si racit si amestecam bine,acoperim bolul si dam la rece 30 min.
Incalzim tigaia bine o ungem cu ulei si adaugam un polonic in mijlocul tigaie si rotim tigaia ca aluatul sa alunece pe toata suprafata.
Le coacem pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie intinsa.
Blat-intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,
Adaugam uleiul in fir subtire ,apa si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,
Adaugam faina amestecata cu cafeaua,praful de copt si amestecam cu miscari unsoare,
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptoru incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,
Lasam sa se raceasca in tava.
Crema-intr-un vas adaugam 150 mi frisca,ciocolata rupta bucatele si punem vasul pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,
Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu mascarponele si mixam bine pana ce se omogenizeaza.
La final incorporam restul de frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.
Ansamblare-pe un platou asezam blatul care il insiropam cu cafea,adaugam crema,clatita,crema-clatita si repetam pana obtinem inaltimea dorita(eu am folosit 12 clatite)imbracam tortul cu crema si pe margine adaugam piscoturile.
Dam la rece cateva ore(peste noapte) dupa care il decoram dupa plac.