mi-a lasat gura-apa de cand am vazut reteta aceasta....si cum fetita mea cea mica implinea in cateva zile 3 anisori am incercat-o....o reusita!!!!s-a mancat TOT in cel mai scurt timp....abia mi-a ramas o feliuta pentru poza(ca doar trebuia sa impart si cu voi)
Blatul de cacao:Albusurile le batem separat,adaugam zaharul dupa ce acestea s-au intarit si batem in continuare pana se topeste zaharul.Galbenusurile le amestecam cu uleiul in alt castron,separat.Cand s-au legat ca o maioneza subtire le adaugam peste albusuri.Faina,cacao si praful de copt le turnam in ploaie peste intreaga compozitie,iar la sfarsit esenta de rom.
Pregatim o tava rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt,punem compozitia si o dam la cuptor(incins la 180°) pentru 35 min.
Blatul de nucaSe procedeaza ca si la blatul de cacao,iar la final se adauga nuca macinata.
Crema de ciocolata:Ciocolata o punem in bucati impreuna cu frisca si untul la fiert pe bain-marine .Cand a fiert bine o dam jos de pe aragaz si amestecam in continuare cca 1 minut.
Glazura:Procedam la fel ca si la crema de ciocolata,ingredientele fiind aceleasi(doar cantitati diferite)
Siropul:Intr-un ibric punem apa,zaharu si esenta de rom la fiert si o lasam sa dea un clocot,apoi dam siropul la racit.
Asamblare:Blatul de cacao dupa ce s-a racit se taie in 2 si se insiropeaza.peste prima parte de blat insiropat se toarna 1/2 din crema de ciocolata,apoi punem blatul cu nuca insiropat si el,cealalalta jumatate ramasa din crema si la sfarsit partea a-2-a din blatul de cacao.
Am ornat cu glazura si frisca.