Tort cu ciocolata si crema de vanilie

de Lau in Mancare copii, 28 Iul 2019 | 4951 vizualizari

 

Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 15 linguri faina
  • 5 linguri apa rece
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca
  • 300 g mure
  • 50 g unt
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 200 g praline de ciocolata
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 100 g smantana
  • 50 ml frisca
  • 20 g ulei
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema de vanilie:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, faina cernuta cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea la 180 grade C.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema de vanilie- laptele il amestecam cu galbenusurile, amidonul, zaharul si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul, esenta dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca dupa care amestecam cu crema de vanilie.

Crema de ciocolata-topim ciocolata cu frisca, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam impreuna cu smantana pana ce isi dubleaza volumul.

Ansamblare-asezam prima foaie -o insiropam-adaugam 1/2 crema de vanilie(mure)-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de vanilie-mure-ultima foaie de blat-insiropam-dam la rece 30 min.

Mixam frisca cu smantana pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 2 linguri de creama de ciocolata, amestecam pana ce se omogenizeaza-imbracam tortul si dam din nou la rece 10 min.

Topim ciocolata cu frisca si uleiul, turnam deasupra lasand sa curga si pe margini.

Decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu piersici si afine