Tort cu ciocolata si cafea

de alice_ciobanu in Torturi, 11 Feb 2013 | 7802 vizualizari

 

Tortuletul cu pricina, o deliciosenie pura, nu a apucat sa fie taiat de albinutza cofetareasa asa incat nu veti vedea nici macar o farama de sectiune. El a fost daruit cuiva drag, care si-a serbat curand ziua de nastere. La multi ani, draga noastra, Nazira !
Mai zic doar ca reteta e de la Paula, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • 175 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 lg cafea fierbinte
  • pentru crema:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 2 linguri ness
  • 1 lingura brandy
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si cafea:

Pentru blat mixam untul cu zaharul pudra pana ce devine o crema spumoasa. Adaugam ouale, pe rand, mixand puternic dupa fiecare. Turnam in ploaie faina amestecata cu cacaua, praful de copt si sarea. Turnam treptat si laptele si mixam pana la omogenizare completa. La sfarsit incorporam si cafeaua fierbinte.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm , tapetata cu unt si cacao si dam la cuptor 30-35 minute la foc moderat, treapta 2-3, sau 180 grade. Scoatem si lasam la racit pe un gratar metalic.

Pentru crema topim ciocolata alba, adaugam frisca lichida sau smanatan pentru fisca si mixam pana se intareste. Adaugam nessul si brandy (optional) si mixam puternbic. Dam la rece doua ore. 

Apoi taiem blatul in doua, pe orizontal, punem 3/4 din crema si apoi cealalta jumate deasupra. Deasupra punem restul de crema, intindem cu o spatula si razuim deasupra ciocolata neagra.

Deliciosenie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema pralina