Tortuletul cu pricina, o deliciosenie pura, nu a apucat sa fie taiat de albinutza cofetareasa asa incat nu veti vedea nici macar o farama de sectiune. El a fost daruit cuiva drag, care si-a serbat curand ziua de nastere. La multi ani, draga noastra, Nazira !
Mai zic doar ca reteta e de la Paula, careia ii multumesc!
Pentru blat mixam untul cu zaharul pudra pana ce devine o crema spumoasa. Adaugam ouale, pe rand, mixand puternic dupa fiecare. Turnam in ploaie faina amestecata cu cacaua, praful de copt si sarea. Turnam treptat si laptele si mixam pana la omogenizare completa. La sfarsit incorporam si cafeaua fierbinte.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm , tapetata cu unt si cacao si dam la cuptor 30-35 minute la foc moderat, treapta 2-3, sau 180 grade. Scoatem si lasam la racit pe un gratar metalic.
Pentru crema topim ciocolata alba, adaugam frisca lichida sau smanatan pentru fisca si mixam pana se intareste. Adaugam nessul si brandy (optional) si mixam puternbic. Dam la rece doua ore.
Apoi taiem blatul in doua, pe orizontal, punem 3/4 din crema si apoi cealalta jumate deasupra. Deasupra punem restul de crema, intindem cu o spatula si razuim deasupra ciocolata neagra.
Deliciosenie!