Tort cu ciocolata, alune si visine

de alldaycooking in Dulciuri, 15 Apr 2012 | 7041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:
  • 5 oua
  • 5 lnguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • Blat maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 300 ml smantana dulce
  • 300 gr ciocolata (200 gr amaruie, 100 gr cu lapte)
  • 100 gr ciocolata cu alune intregi
  • Jeleu de visine 1:
  • 350 gr visine (congelate)
  • 3 linguri de zahar
  • vanilie
  • 2 linguri amidon
  • Jeleu de visine 2:
  • 350 gr visine
  • 3 linguri de zahar vanilie
  • 1 plic tort jelee
  • Decor:
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, alune si visine:

Pentru blatul galben se mixeaza albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul. La final de adauga faina si coaja de lamaie. Se coace la 180 de grade Celsius pana cand trece proba cu scobitoarea.

Pentru blatul maro se mixeaza albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul. La final de adauga faina si cacao. Se coace la 180 de grade Celsius pana cand trece proba cu scobitoarea. Jeleul de visine 1: se amesteca ingredintele si se pune pe foc amestecand din timp in timp pana cand se ingroasa putin.

Pentru crema de ciocolata am incalzit smantana impreuna cu cele 300 gr ciocolata 2 minute la putere maxima in cuptorul cu microunde. Am amestecat apoi pana cand ciocolata a fost topita. Am lasat la rece 3 ore. Ciocolata cu alune se zbrobeste cu ciocanul pentru snitele. Crema rece am mixat-o pana cand s-a intarit si a capatat o consistenta aerata. Am adaugat in aceasta crema ciocolata cu alune zdrobita.

Blatul galben l-am taiat in 2 jumati (pe lungime), apoi fiecare jumatate a fost impartita de orizontala pentru a rezulta cate 2 foi nu prea groase. Blatul maro a fost impartit in 2 jumatati.  

Asamblare:   pe o foaie de blat galben se pune un sfert din crema. se aseaza o jumatate de blat maro   deasupra acestuia se pune un sfert din crema de ciocolata, apoi inca o foaie de blat galben. Deasupra acestuia se pune jeleul de visine 1. Urmeaza o foaie de blat galben, un sfert din crema de ciocolata, o jumatate de blat maro, restul de crema de ciocolata, si ultima foaie de blat galben.   Pentru jeleu de visine 2 am pus visinele pe foc impreuna cu zahar. Praful de tort jelee l-am amestecat cu un plic de zahar vanilat si apoi cu sucul lasat de visine. Aam pus tort jelee-ul peste visine si am lasat pe foc aprox. un minut. Imediat am adaugat acest jeleu pe blatul galben de tort. Marginile tortului le-am imbracat in frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, alune si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Tutti Frutti"