Pentru blatul galben se mixeaza albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul. La final de adauga faina si coaja de lamaie. Se coace la 180 de grade Celsius pana cand trece proba cu scobitoarea.
Pentru blatul maro se mixeaza albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul. La final de adauga faina si cacao. Se coace la 180 de grade Celsius pana cand trece proba cu scobitoarea. Jeleul de visine 1: se amesteca ingredintele si se pune pe foc amestecand din timp in timp pana cand se ingroasa putin.
Pentru crema de ciocolata am incalzit smantana impreuna cu cele 300 gr ciocolata 2 minute la putere maxima in cuptorul cu microunde. Am amestecat apoi pana cand ciocolata a fost topita. Am lasat la rece 3 ore. Ciocolata cu alune se zbrobeste cu ciocanul pentru snitele. Crema rece am mixat-o pana cand s-a intarit si a capatat o consistenta aerata. Am adaugat in aceasta crema ciocolata cu alune zdrobita.
Blatul galben l-am taiat in 2 jumati (pe lungime), apoi fiecare jumatate a fost impartita de orizontala pentru a rezulta cate 2 foi nu prea groase. Blatul maro a fost impartit in 2 jumatati.
Asamblare: pe o foaie de blat galben se pune un sfert din crema. se aseaza o jumatate de blat maro deasupra acestuia se pune un sfert din crema de ciocolata, apoi inca o foaie de blat galben. Deasupra acestuia se pune jeleul de visine 1. Urmeaza o foaie de blat galben, un sfert din crema de ciocolata, o jumatate de blat maro, restul de crema de ciocolata, si ultima foaie de blat galben. Pentru jeleu de visine 2 am pus visinele pe foc impreuna cu zahar. Praful de tort jelee l-am amestecat cu un plic de zahar vanilat si apoi cu sucul lasat de visine. Aam pus tort jelee-ul peste visine si am lasat pe foc aprox. un minut. Imediat am adaugat acest jeleu pe blatul galben de tort. Marginile tortului le-am imbracat in frisca.