Gogosi pufoase

de oanapl in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 19092 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Acest desert imi aminteste de vacantele petrecute la bunici. In fiecare sambata, pregateam gogosi alaturi de bunica mea draga. Din pacate, ea nu mai este printre noi, dar ma voi gandi cu drag la ea, de fiecare data cand le voi pregati.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca zaharul. Lasi sa se racoreasca laptele si adaugi esenta de vanilie. Intr-un castron, pui faina si adaugi maiaua, laptele caldut, oul batut, untul topit, praful de sare si coaja rasa de lamaie. Framanti aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care, adaugi putin ulei in mana si mai framanti 5-10 minute, pana se desprinde aluatul de pe peretii vasului. Lasi aluatul sa creasca la cald pana cand isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.
Din aluatul crescut, intinzi o foaie de 5-6 mm grosime. Tai gogosile cu o forma rotunda (diametru 7-8cm) si le lasi sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi, le prajesti pe ambele parti, in ulei incins. Le scoti pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit si dupa ce s-au racit, le pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza