Un tort bunnnnn, racoros facut cu mare dragoste pentru ziua mamei mele.
Blat
Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt.
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul mixand incontinuu. Mixati incontinuu pana ce zaharul s-a topit. Galbenusurile le adaugati pe toate odata si mixati pana se incorporeza bine.
Faina o incorporati usor, cu o spatula. Daca veti folosi mixerul se va lasa compozitia si blatul nu va mai fi pufos.
Blatul se coace pentru 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema
Mascarponele se amesteca bine impreuna cu zaharul.
Frisca lichida se bate pana se intareste si apoi se incorporeaza in crema de mascarpone. Crema astfel obtinuta se imparte in doua. In jumatate de crema se incorporeaza capsunile facute piure.
Asamblare
Blatul de tort, racit, se taie in 3 parti egale si se insiropeaza fiecare foaie in parte. Cele doua creme se pun fiecare in cate un posh (sau in cate o punga mai grosuta, taiata la un colt). Crema se distribuie pe blat astfel: din crema alba se face un cerc pe marginea blatului, cat mai aproape de margine, iar cu crema rosie se umple restul blatului, la mijloc. Repetati operatiunea si la cel de-al doilea strat.
Tortul se orneaza cu frisca, dupa imaginatie si pricepere.
Sa-l serviti cu placere!
1
Cand puneti piureul de capsuni in crema de mascarpone nu va speriati daca este prea moale, se va intari frumos "in tort".