A iesit bun si pufos ,merge si ne-insiropat cu crema sau fara;il puteti folosi ca tort ,prajitura sau simplu pudrat cu zahar.Dar cum mie imi place cel mai mult sa-l decorez nu puteam sa-l las fara.
Blat de pandispan de ciocolata
Zaharul se imparte in 2 boluri mici a cate 150g in fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt.
Apa clocotita se adauga la cacao si cu un tel sau lingura se amesteca bine sa nu mai fie cocoloase.
Se separa albusurile de galbenusuri - in 2 boluri mai mari.
Albusurile se bat spuma pana cand se intaresc putin,se adauga in reprize 150g de zahar. Spuma trebuie sa fie mai tare ca la bezele.
Galbenusurile se bat spuma cu 150g de zahar. Adaugati cate putin uleiul, sa se incorporeze complet.
Apoi incorporati compozitia de cacao, racita putin.
Adaugati faina si praful de copt amestecand bine cu telul sau mixerul sa nu fie cocoloase.
Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma - sau le adaugati in vreo 2-3 reprize - si amestecati incet cu miscari de sus in jos, sa nu se dezumfle albusurile.
Turnati aluatul intr-o forma rotunda de 26- 28 cm diametru, tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Atentie,daca puneti Intr-o tava mai mare va iesi mai subtire blatul. Usor (2-3 ori) scuturati tava de masa, ca sa se uniformizeze aluatul si sa iasa bulele de aer la suprafata.
Dati tava la cuptor la 180 de grade, temperatura medie si lasati cam 40 de minute -se lasa in cuptor pana trece testul cu scobitoarea :daca nu se lipeste de scobitoare atunci e gata.
Dupa ce s-a racorit putin il scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.
Inainte de ornare, daca a format un cocolos deasupra il taiati atent cu un cutit subtire - sa aveti uniform tortul.
Ultima foaie poate deveni cea deasupra pentru ca e mai neteda si mai buna pentru ornare.
Se insiropeaza foile cu un sirop :am pus 250 lapte la fiert cu zahar si 3 sau 4 linguri de capucino.Se fierbe pana da in clocot.
Pe prima foaie se pune crema. Crema mi-a iesit prea moale,in timp ce era pe foc am adaugat biscuiti de ciocolata,asa mi-a iesit groasa.
Deasupra puneti a doua foaie
Se orneaza cu frisca
Se decoreaza cu ce doriti.Eu am folosit capsuni si kiwi