Blat :
Crema :
Blat :
In primul rand separam albusurile de galbenusuri. Apoi se bat albusurile cu 50g de zahar pana se fac ca o bezea. Punem intr-un bol faina, praful de copt si amidonul apoi le amestecam. In galbenusuri adaugam zaharul vanilat si cele 50g de zahar si se mixeaza pana iese o crema. Adaugam cate putina faina si bezeaua in galbenusuri pana se termina. Pe o plansa de silicon, se intinde jumatatea aluatului intr-un cerc. Cuptorul trebuie incins la 190° C si bagam aluatul in cuptor timp de 10-12 minute, iar apoi facem acelasi lucru cu cealalte jumatate de blat.
Punem tava rotunda de tort pe blat si taiem marginile cu cutitul. Invelim tava cu folie de celofan.
Crema :
Punem laptele pe foc cu 100g de zahar intr-o craticioara si lasam pana da in clocot. In oua, adaugam 100g de zahar, zaharul vanilat si amestecam bine si adaugam amidonul. Adaugam cate putin lapte in oua, amestecam bine, si punem pe foc mic pana se ingroasa crema. Se da crema jos de pe foc, adaugam 100g de unt si amestecam cu mixerul. Crema trebuie lasata sa se raceasca la temperatura camerei, adaugam gelatina si inca 100g de unt. Se bate bine cu mixerul timp de 5 minute. Punem tava pe un platou de tort si adaugam primul blat in tava. Taiem capsunele pe jumatate in lungime si le asezam pe marginea tavii cu varful in sus si cu centrul orientat spre marginea tavii. Punem jumatate din crema, mai punem cateva capsuni intregi in mijlocul tavii si mai adaugam crema. Se pune al doilea blat si se unge cu crema care a ramas. Invelim cu o folie si punem tortul la frigider timp de 8 ore. Decoram tortul cu ciocolata neagra si cu capsuni.
POFTA BUNA