azi este ziua nepotelululi meu drag,Marco....ii dedic cu dragoste acest tort si ii doresc sa aiba parte de o viata frumoasa,sa creasca mare si sanatos....
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, incorporam pe rand galbenusurile, esenta, cacaoa si faina, amestecand de jos in sus.
Punem visinele intr-o sita si lasam la scurs.
Tapetam fundul unei forme de tort de 26cm cu hartie de copt in care turnam compozitia. Dam la cuptor 30minute, aproximativ,depinde de cuptor. Scoatem blatul, lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua sau in trei(eu am taiat gresit si nu am mai putut sa il impart in trei).
Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra si esenta, apoi adaugam frisca si intaritorul de frisca si batem pana se intareste frisca.
Umplem blatul cu crema si visine(inainte il insiropam cu zeama din compot) lasand crema si pentru a imbraca tortul. Decoram cu ciocolata rasa, visine si sticksuri de ciocolata. Lasam la rece cateva ore, inainte de a taia tortul.