Tort cu capsuni

de papabundetot in Torturi, 29 Noi 2014 | 3953 vizualizari

 

Am pregatiti weekendul trecut un tort cu capsuni,un fel de cheesecacke si pentru ca deja e mai rece afara,am renuntat la blatul de biscuiti cu unt si am facut unul pufos copt la cuptor.In felul asta am schimbat reteta cu care ne-am delectat o vara intreaga dar am obtinut si o alta aroma a cheesecacke-ului de capsuni :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de la o lime
  • Pentru crema:
  • 3+2 linguri zahar
  • 500 gr ricotta
  • 300 gr capsuni
  • o pastaie de vanilie
  • 6 linguri smantana
  • 6 foi gelatina
  • zeama de la 1 lime
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Inainte de a face blatul am pregatit capsunile,din pacate pentru ca suntem in luna noiembrie,la prajitura mea am folosit capsuni congelate,le-am pus intr-o tigaie cu semintele de la o pastaie de vanilie si zeama de la o jumatate de lime,si le-am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat si s-a format un sos gros,ca o dulceata.Am dat tigaia la racit si am trecut la pufosul blat 

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am frecat bine cu zaharul,am adaugat apoi uleiul,pe rand cate o lingura,amestecand dupa fiecare,apoi faina si bicarbonatul.

Separat am batut albusurile spuma cu un praf de sare pana cand s-au intarit,apoi le-am incorporat usor cu o spatula peste amestecul de galbenusuri,amestecand usor fara a strica spuma.Am tapetat o forma de tort cu ulei si faina,am pus aluatul acolo si l-am dat la copt pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a copt si racit,l-am taiat in 2 parti egale,am scos din tigaie capsunile care au ramas intregi si si-au pastrat forma,le-am dat deoparte pentru moment,am incalzit sosul ramas,am inmuiat gelatina in apa rece si apoi am adaugat-o in sos sa se topaeasca,am amestecat pana cand s-a topit,apoi am pus sosul de capsuni intr-un castron,am adaugat peste el branza ricotta,2 linguri de zahar,6 linguri de smantana,am mixat totul bine pentru a obtine o crema fina,am mai adaugat pentru un plus de gust si zeama de la o jumatate de limeta.

Peste primul blat de tort am pus o parte din crema,cateva capsuni intregi din cele scoase mai devreme,celalalt blat,crema si iarasi capsuni,apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore,timp cat sa isi faca gelatina treaba.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort inima de capsuni