Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, adaugam treptat zaharul. Cand spuma s-a intarit si nu mai curge de pe paletele mixarului adaugam galbenusurile si mixam pana ce acestea se incorporeaza bine in spuma. Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu o paleta de jos in sus. Turnam compozitia in tava de copt cu diamentru de 26cm. unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem blatul aproximativ 30 de minute la 180 grade C. Facem testul cu scobitoarea, daca aceasta iese curata din blat inseamna ca e copt. Il lasam la racit apoi il taiem in trei felii.
Crema: Ouale si zaharul le batem cu telul para si le punem la fiert pe baie de aburi. Cat fierbe crema batem incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Crema este gata cand s-a ingrosat bine si se aduna de pe fundul vasului in timpul baterii. O lasam sa se raceasca. Mixam frisca si adaugam in ea crema racita putin cate putin, turnam si sucul e lamaie. Lamaia intareste frisca foarte mult, asa ca nu exagerati cu mixatul.
Siropul: Apa o punem la fiert cu zaharul Rece adaugam vanilia si o potrivim la gust cu suc de lamaie.
Glazura: Ciocolata rasa o stropim cu laptele si o topim la micounde sau pe baie de aburi.
Asamblare : Oprim crema pentru ornat. Cea mai drepta felie de blat o folosim pentru partea de sus a tortului. Insiropam blaturile si le ungem cu crema. Glazuram cu ciocolata si ornam dupa placere.