Tortul acesta,care poate fi şi prăjitură este o idee bună dacă doriţi ceva energizant dar care să nu fie prea dulce.Nu ştiu dacă voi reuşi să vă aduc şi secţiunea dar nu e nimic spectaculos în interiorul său.Nu am avut prea multă inspiraţie de data aceasta.
Blatul de prepara foarte usor,însa pentru ca am folosit o forma cam mica de 22 cm,s-a copt cam greu.
Intr-un vas pe care l-am pus pe baie de aburi,am pus untul,cacaoa,zaharul,cafeaua macinata,laptele.
Le-am lasat pâna ce s-a topit untul si s-au omogenizat toate ingredientele.
Am adaugat ghimbirul razuit si lichiorul de ciocolata,am lasat sa se raceasca.
Am separat galbenusurile de albusuri la cele 5 oua.
Cand amestecul ciocolatos s-a racit,am încorporat pe rand galbenusurile,ajutându-ma de un tel.Am pus si smantana.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o peste compozitia obtinuta,apoi am pus si alunele.
La final am batut spuma tare albusurile si le-am încorporat usor si pe ele în amestec.
Am pus compozitia în forma tapetata si am pus la cuptor la 180 de grade cam 45 de minute.
Cum am spus,ar fi trebuit sa stea cam 30 de minute doar.
Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor dupa ce s-a copt,apoi l-am taiat,obtinând 3 blaturi.
Pentru crema cu piure de castane,am mixat crema mascarpone,am adaugat piureul de castane si frisca batuta.
Pentru crema de cafea,am mixat frisca cu crema(praful) la rece de la Dr.Oetker.
Nu e nevoie de zahar,frisca fiind dulce.
Am pus peste blat un strat de crema cu piure de castane si deasupra afine,am asezat al doilea blat si iarasi crema si afine.
Peste cel de-al treilea blat am pus glazura de ciocolata ,care am obtinut-o topind ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de ulei.
Am ornat cu crema de de cafea si am pus bombonele.