Tort cu branza si ciocolata

de ionela84 in Torturi, 20 Oct 2013 | 3166 vizualizari

 

Inpiratie bucataras.ro

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 250 g branza
  • 150 g zahar
  • 60 g cocos
  • 1 lgt amidon
  • 2 galbenusuri+ 4 oua intregi
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g ciocolata
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 700 g branza
  • 250 g zahar pudra
  • 1 pic gelatina
  • esenta de rom
  • 200 g lapte
  • 100 g frisca

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza si ciocolata:


Blatul:
Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul,  60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se aseaza in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (diam 26).
Separam ouale, batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecand usor  cu o lingura de lemn apoi ciocolata topita si apoi faina si praful de copt.Se toarna compozitia deasupra bilelor de branza si se introduce la cuptorul incins pana trece testul cu scobitoarea la foc.

Crema:
Punem gelatina in 100 g apa rece la hidratat,sfaramam bine branza si o mixam bine cu laptele, adaugam zaharul si mixam, apoi esenta de rom si  frisca si apoi gelatina incalzita pe bain-marine.

Glazura :
Maruntim ciocolata si apoi o topim pe baie de abur impreuna cu untul.
Peste blatul racit adugam crema de branza si dam pt 2 ore la rece apoi turnam glazura de ciocolata si mai tinem la frigider pt alte 4-5 ore.
Ornam in functie de preferinta.

Eu am facut linii cu ciocolata alba iar din branza care mi-a ramas de la bilute am format petale de flori pe care le-am dat prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort special de 8 Martie