Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata.
Pe cat de repede se face, pe atat de repede se si mananca.
Nu am sarbatorit nimic, dar aveam o cutie de mascarpone ratacita prin frigider si o pofta nebuna de ceva dulce.
Ornatul cu cacao cred ca mi s-a tras de la colivele pe care le-am facut saptamana trecuta ptr inmormantarea unei rubedenii prin alianta. Vroiam sa fie ceva mai vesel, cu niste floricele, dar singura floare care mi-a iesit a fost cea din cacao.Probabil ca o sa mai dureze ceva vreme pana imi revin.:)
Crema:
Pregatim blatul. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate. Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul intr-o oala cu fund dublu. Adaugam cafeaua si punem vasul la foc mic. Amestecam pana crema se ingroasa, dam jos si punem ciocolata rupta bucati si romul. Amestecam energic pana ciocolata se topeste, apoi lasam crema la racit. Cand este rece, o amestecam cu mascarponele mixat, apoi cu frisca. Peste primul blat, punem 1/2 din crema, al doilea blat, apoi cu restul de crema imbracam tortul. Cernem deasupra cacao neagra. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.