Tort cu ananas

de alba_zori in Torturi, 1 Iul 2012 | 5569 vizualizari

 

Azi dimineata am avut si eu pofta de ananas ca se zice ca are foarte multe vitamine si calciu si ajuta la digerire etc,si aveam o cutie deci am facut un tortulet rapid tare si a iesit foarte pufos si moale,sper sa va placa si voua,e foarte simpla reteta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici
  • 175 gr zahar
  • miezul de la un baton de vanilie
  • putina coaja de lamaie
  • 200 gr faina 00
  • 50 gr amidon
  • un plic de praf de copt
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml suc de ananas din cutie
  • 7 felii de ananas
  • ulei si zahar pt tapetat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Rapid si usor,am spart ouale intr-o cratita,am adaugat si zaharul,am incalzit putin,cam la 40 de grade ar trebui normal,am verificat cu degetul cat sa nu ma ard,si am turnat intr-un bol rece,

am bagat mixerul la maxim si am mixat cam 10 minute pana s-a racit si pana s-a facut spuma tare,

asa ouale sunt pasteurizate si fara frica de bacterii,

deci am adaugat si vanilia,coaja de lamaie,faina cernuta cu amidonul si praful de copt,uleiul si sucul de ananas,

am tapetat o forma cu partile detasabile cu putin ulei si zahar cat cuprinde,am asezat si feliile de ananas si am turnat compozitia,

am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 minute,apoi am intors cu grija tortul ajutandu-ma cu un cutit ca sa nu se fi lipit si am pus iar in cuptor 15 minute pana am vazut ca s-a rumenit si deasupra.

am scos si lasat la racit,am pudrat cu zahar pudra si udat feliile cu un pic de apa ca sa se vada mai bine,atata tot,

pofta mare!

TIPS-URI

1

in loc de ulei se poate pune unt topit,este moartea ei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu zmeura si ananas