Tort cu afine si lamaie

de Zamfira in Torturi, 30 Dec 2013 | 3703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 g branza de vaci
  • 500 ml frisca
  • 600 g afine
  • 2 lamai
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si lamaie:

Pregatirea blatului:

Amestecam cu mixerul 6 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine deschisa la culoare (ca o maioneza groasa). Batem spuma (nu foarte tare) 6 albusuri cu un praf de sare. Omogenizam galbenusurile cu spuma de oua si faina amestecata cu praful de copt in asa fel incat sa nu spargem spuma, cu miscari usoare de jos in sus.

Tapetam cu hartie pentru copt o tava de tort cu margine detasabila. Turnam compozitia in tava si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 C, la foc mediu, 20 minute. Facem proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit scoatem blatul din forma si il taiem in doua.

Pregatirea cremei:

Batem frisca tare si punem 200 ml deoparte pentru crema de afine, 200 ml pentru crema de lamaie si 100 ml pentru decor.

Adaugam la cele doua tipuri de creme cate 300 g branza de vaci si cate 3 linguri de zahar pudra. In prima crema adaugam afine (450 g) si omogenizam bine ingredientele. La a  doua crema adaugam coaja de la 1 1/2 lamaie si putina zeama de lamaie (1 lingurita) si omogenizam bine ingredientele.

Pentru decor am pastrat aproximativ 150 g afine intregi, pe acestea le punem deasupra tortului. 3-4 linguri de afine vor fi pisate si amestecate cu 100 ml frisca pentru a orna tortul.

Peste primul blat punem toata crema de afine, asezam si al doilea blat, ungem toata suprafata torului cu crema de lamaie. Decoram cu afine intregi si crema spuma din frisca si afine pisate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mure, branzica si afine