Tort Catifea rosie cu capsuni

de Xandrinne in Torturi, 30 Iun 2016 | 4141 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am facut si eu acest tort, foarte aspectuos si cu un gust pe masura. Multumesc Simona (Simona72) pentru reteta, a fost foarte apreciata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua mari,
  • 1 praf de sare,
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt gras topit,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 100 ml lapte batut,
  • 250 g faina,
  • 1/4 lingurita colorant rosu alimentar (de la Pastai de vanilie am folosit, intocmai ca Simona),
  • 1 lingurita cacao neagra,
  • 1 lingura praf de copt.
  • Crema:
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca,
  • 300 g iaurt grecesc,
  • 100 g zahar,
  • 5 g gelatina,
  • 50 ml lapte condensat.
  • Jeleu:
  • 500 g capsuni (congelate),
  • 100 ml sirop de fructe de padure,
  • 1 plic gelatina,
  • 50 ml apa rece,
  • 150 g zahar.
  • Decor:
  • ciocolata alba.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Catifea rosie cu capsuni:

Pentru blat mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi maresc volumul si seamana cu o crema. Adaugam untul topit, in fir subtire, nu tot odata.

Adaugam laptele batut si vanilia, amestecand usor cu un tel in forma de para.

Separat amestecam faina cu zaharul, cacaua, colorantul pudra, praful de copt.

Adaugam treptat ingredientele uscate la cele umede si amestecam cu grija, pana la omogenizare. Turnam aluatul in doua forme de copt (cu inel detasabil, daca este posibil), tapetate cu hartie de copt.

Coacem pana trec blaturile proba scobitorii (cca 20 de minute, in functie de cuptor). Scoatem blaturile pe un gratar, la racit.

Ne ocupam si de crema: hidratam gelatina in apa rece, 10 minute.

Mixam frisca cu zaharul pana capata consistenta apoi adaugam si iaurtul, folosind mixerul la o viteza mai mica.

Incalzim laptele condensat si il amestecam cu gelatina, pana aceasta se dizolva. Incorporam amestecul in frisca batuta cu iaurt.

Punem fructele la fiert cca 15 minute, impreuna cu siropul, pana incep sa se inmoaie. Adaugam si zaharul si mai asam cateva minute la fiert, pana se topeste acesta din urma.

Hidratam gelatina in apa rece 10 minute, apoi o tinem pe baie de aburi pana se lichefiaza. Pasam fructele cu un mixer vertical. Adaugam gelatina si omogenizam compozitia.

Asamblam tortul: punem pe un platou inelul formei de copt, captusit cu folie alimentara. Asezam primul blat, punem piureul de capsuni, din care am retinut 4-5 linguri, dam tava la frigider pentru o ora. Turnam crema, dam tava la frigider inca o ora. Asezam al doilea blat pe care il ungem cu piureul de capsuni ramas.

Decoram cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Catifea rosie cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Zamfira 1

08.08.2016, 10:10

Xandrinne 1

15.08.2016, 23:15

mihaelar63 1

05.09.2016, 22:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat