Tort de ciocolata

de Isabel in Torturi, 15 Iun 2013 | 2927 vizualizari

 

Tort de ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 lg zahar,
  • 6 lg faina,
  • zahar vanilat (10gr),
  • 1 lg ulei,
  • un pliculet praf de copt,
  • o lg cu varf de cacao.
  • Crema:
  • 250 ml lapte,
  • 3-4 lg zahar vanilat,
  • un plic crema pt prajituri de ciocolata Dr Oetker
  • Glazura:
  • un pachet margarina pt gatit Delma,
  • 5-6 g de zahar,
  • o esenta de rom,
  • o cescuta de lapte,
  • 3-4 lg cacao
  • Decor:
  • ciocolata alba si neagra rasa 
  • Sirop:
  • 500 ml apa,
  • o lamaie,
  • 5-6 lg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se bat din nou bine apoi se adauga galbenusurile si se bate bine, apoi zaharul vanilat, praful de copt si lg de ulei. Se bate iar si apoi se adauga faina cate o lg pe rand batand bine dupa fiecare lg si la urma se adauga cacoa. Intr-o tava unsa in prealabil se pune hirtie de copt, se toarna compozitia si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade, pt. 25-30 minute, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea.

Se pregateste crema cum scrie pe plic (eu pun zahar vanilat si se poate pune si putina esenta ) si se tine la rece pana o folosim.

Glazura: se topeste intr-un vas margarina, se adauga zaharul ,se amesteca bine, apoi laptele se da cateva clocote si se adauga cacaoa, amestecand continu sa nu se lipeasca pana scade putin (10 min) si se lasa la racit.

Siropul: se pune intr-un vas apa sa fiarba, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa si putina zeama, se da cateva clocote si se lasa la racit.

Se scoate blatul, se taie in trei foi, se lasa sa se racoreasca putin, se insiropeaza fiecare foaie si se pune pe prima foaie o parte din glazura, se adauga cea de a doua foaie cu o parte din crema, apoi cea de-a treia foaie.

Se orneaza dupa placere cu crema si glazura, apoi ciocolata rasa. Se da la frigider cel putin 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si cafea