acest tort l-am facut pt ziua unui vecin
Pregatim blatul astfel:
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Pregatim crema astfel:
Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 2 linguri de rom si daca dorim, o lingura de ciocolata rasa, sau de cacao. In acest caz, se mareste cantitatea de zahar la 150 grame.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, insiropam blaturile si punem crema intre ele, deasupra punem glazura de ciocolata, iar peste nuca de cocos colorata, bezele si fondant.