Un tort perfect pentru Craciun cu arome de iarna delicioase.
Mai intai spalam si curatam fructele si le dam prin razatoarea mare. Le stoarcem putin de suc si adaugam zaharul vanilat, coaja rasa de la citrice si mixul de condimente si amestecam bine.
Separat intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare cu mixerul pe treapa cea mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de cop, folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam cu grija sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia in tava mare de la cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 de minute. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Eu am facut blatul cu o zi inainte pt a se putea decupa mai bine.
Pentru a decupa bradul, am imbracat tortul in folie de Al., am desenat un bradut apoi cu un cutit cu varful ascutit si care taie bine am decupat bradul.
Pregatim crema: amestecam bine ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam apa si vanilia despicata in doua. Punem pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit turnam intr-un bol si mixam adaugand treptat untul.
Cu o lingura asezam crema pe prima foaie si nivelam frumos. Nu necesita insiropare pt ca blatul este destul umed de la fructe. Asezam deasupra cealalta foaie si dam la frigider timp de o ora.
Mixam cele 300 ml frisca si adaugam colorantii. Imbracam tot tortul cu frisca verde incepand cu partile laterale apoi deasupra. Mixam si cele 50 ml de frisca si adaugam colorantul rosu si ornam.
In rest ornam folosind bombonelele sidefate si cele colorate.