Tort cu frisca

de gaby_gabytza in Torturi, 26 Feb 2013 | 3722 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat

  • 7 oua
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml compot cirese
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 400 g faina
  • 100 ml ulei

crema

  • 400 g smantana
  • 220 g zahar
  • esenta rom

decor

  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

 

Blat-Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma cu plicurile de zahar vanilat si esenta.Galbenusurile amestecate bine cu zaharul pana se formeaza o crema, le rasturnam peste albusuri.Adaugam cacaoa si compotul de visine.Dupa, adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul.Rasturnam compozitia intr-o tava (cu inel detasabil)tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. 

Crema-Mixam smantana cu zaharul pana devine frisca iar la sfarsit adaugam esenta de rom.

Taiem blatul in 2 felii si insiropam prima felie cu cateva linguri de compot, adaugam frisca si deasupra punem a 2-a felie si insiropam iar cu compot de cirese.Dam la frigider o ora.Scoatem tortul si ii adaugam deasupra plicul de tort gelee pregatit conform instructiunilor de pe plic.Dam iar 2 ore la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort(tarta)