Tort Babuska -am implinit 35 de ani!!

de epurasha2bb in Torturi, 21 Sep 2010 | 11705 vizualizari

 

legal si neoficial de la varsta de 35 de ani un om nu mai face parte din categoria ''tineret'' asa ca de acum sunt ''babuska'' :)) dar stati asa ca la cap si la suflet nu am imbatranit si am de gand sa tot intineresc pana oi da in mintea copiiilor! :)))))

 

INGREDIENTE

  • pt.blat :
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lamaie mica,
  • 1/2 praf de copt
  • pt.crema de branza cu lamaie:
  • 250 g crema mascarpone,
  • 250 branza de vaci ,
  • 250 g zahar,
  • 2 pliculete de gelatina transparenta Dr.Otker,
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie si o lingura de zeama de lamaie.
  • 500 g frisca (o cutie Hulala)
  • pt.crema de ciocolata:
  • 3 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 200 g ciocolata negra de menaj Codruta
  • 100 g ciocolata Primola silk,
  • 1/2 pachet margarina,
  • 1 fiola esenta de rom,
  • pt.sirop:
  • 150 ml apa,
  • 5 linguri de zahar
  • o fiola esenta de rom.
  • pt.decor:
  • 1 plic glazura Duo Dr Otker,
  • 1 cutie praline de ciocolata Milka Thank you.
 
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Babuska -am implinit 35 de ani!!:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusrurile spuma tare si se dauga zaharul apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zeama si coaja de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt.Se unge o tava rotunda cu margine detasabila cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna ciompozitia de blat si se da la cuptor cam 25 de minute.Se scoate cand e copt si cand s-a racit se taie in 2 felii de blat si se insiropeaza cu siropul din apa cu zahr si rom.

Crema de branza se face frecand branza de vaci si mascarponele cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga si zeama de lamaie.Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa pentru 10 minute, apoi se pune la fiert 1 minut si se lasa la racit.Se va adauga si ea in crema de branza.Frisca se bate rece si se dauaga si ea in crema de branza.Se lasa un pic la rece.

Crema de ciocolata se face amestecand ouale cu zaharul si laptele pe foc la bain -marie dupa care se adauga ciocolata razuita sau tocata cu cutitul marunt, Se bate margarina (sau untul) spuma dupa care se adauga in crema de ciocolata .

Blatul taiat in 2 si insiropat se aseaza din nou in tava cu margine detasabila, primul balt inatai, apoi jumatate din crema alba de branza cu lamaie, apoi turtnam toata crema de ciocolata, apoi punem al doilea blat, apoi iat crema alba si deasupra ornam cu glazura duo alb negru in zig zag dupa care aszam in cercuri floricelele de ciocolata milka.

Sectiunea dupa ce-l tai deseara! 

TIPS-URI

1

la acest desert recomand un vin licoros dulce Lacrima lui Ovidiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Babuska -am implinit 35 de ani!!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de iarna