Tort Diplomat

de raluka93 in Torturi, 1 Ian 2014 | 4802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 4 pliculete gelatina
  • 300 g zahar
  • 600 g frisca lichida
  • 200 g piscoturi
  • 1 compot de ananas
  • 2 mandarine(puteti pune ce fructe doriti)
Decor:
  • 500 g frisca lichida
  • fructe(visine din compot,mandarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se pune laptele intr-o cratita impreuna cu ouale si zaharul si se amesteca bine.

Dupa ce sunt amestecate bine le punem la foc pe bain-marie amestecand incontinuu pana se face ca o smantana.O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca putin,intre timp batem frisca(cele 600 de g),dupa ce am batut-o o punem peste compozitie.Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas,cand este gata o turnam peste compozitie si amestecam bine.

Taiem fructele rondele si le punem peste compozitie.Intr-o tava rotunda punem folie alimentara,iar pe marginii fixam piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii si turnam compozitia si o dam la frigider pana a doua zi.Cand s-a intarit destul de bine rasturnam tortul pe un platou.Il ornam cu frisca(500 de g) si fructe(visine si mandarine am pus eu, voi puteti pune ce fructe doriti).

Este mai usor de facut decat de explicat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

raluka93 1

02.01.2014, 13:16

Multumesc!La multi ani tuturor!

MotanLaOale 1

02.01.2014, 15:07

Ina 1

05.01.2014, 21:20

Laura, si eu prefer cu mai putina gelatina, dar cand pui multe fructe si n-ai gelatina suficienta, risti sa nu se inchege si sa-l prezinti ca "salata de fructe" ( Am patit eu )) )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat