acest tort l-am facut pentru soacra mea care a facut pe 18 noiembrie frumoasa varsta de 64 de ani....nu stiu ce nume sa ii dau acestui tort ,stiu doar ca nu au mai ramas pe a doua zi nici macar firmiturile.....
pentru blat :
pentru crema avem nevoie de :
pentru asamblat(optional)
Pentru inceput preparam blatul care cu siguranta ca cel de casa va fi mult mai bun.
Separam ouale,iar albusurile le batem cu zaharul , separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le amesecam peste albusurile batute spuma,amestecand usor de de sus in jos pentru a nu se lasa,adaugandu-se faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina ,dupa care adaugam tava la cuptor pentru 40 de minute.
Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca ,apoi il scoatem din forma si il taiem in taiem in 3 parti destul de egale.
Pentru crema procedam astfel: adaugam zaharul in lapte si amestecam pana se topeste,adaugand apoi cacaua si faina.
Asezam pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.
Dam deoparte dupa care adugam margarina si amestecam bine pana se topeste .
Astfel obtinuta si crema trecem la asamblarea tortului astfel:
Peste primul blat intindem un strat de dulceata de portocale,peste care adaugam un strat de crema, apoi asezam al 2 lea blat ,inca un strat de dulceata si apoi inca un strat de crema.
La final asezam al 3-lea blat iar peste acesta adaugam crema ramasa pe care o intindem pe toata suprafata blatului inclusiv pe margini. adaugam frisca si kiwi dupa preferinta.
Lumanarea care a fost piesa de rezistenta a tortului am adaugat atunci cand i-am cantat sarbatoritei frumosul ,,la multi ani,,