Tort cu blat de capsuni si crema de cocos

de mimmi in Torturi, 16 Iun 2012 | 4721 vizualizari

 

Ieri,15 Iunie,blogul meu a implinit 2 ani asa ca am facut un tort cu blat aromat si crema fina de cocos.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat :

  • 3 oua,
  • 400 g faina,
  • 250 ml lapte,
  • 400 g piure de capsuni,
  • 200 g zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura ulei,

Pentru crema de cocos notati asa:

  • 400 ml lapte ,
  • 100 ml lichior pina colada,
  • 100 g fulgi de nuca de cocos,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • 50 g unt,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de capsuni si crema de cocos:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate. In alt bol,mixam ouale cu laptele,uleiul si bicarbonatul stins. Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam piureul de capsuni si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza. Turmam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor pentru cca 50 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Intr-o cana amestecam 100 ml lapte cu 3 linguri amidon alimentar. Intr-o cratita punem 300 ml lapte,100 ml lichior,3 linguri zahar si untul. Cand s-a topit zaharul si untul se adauga amestecul din cana si se amesteca pana se ingroasa bine. Se i-a cratita de pe foc si se adauga fulgii de cocos,se amesteca pana se incorporeaza si se lasa la racit.

Taiem blatul in 2 sau 3 felii si le insiropam cu urmatorul sirop:

150 ml  apa calduta se amesteca cu 2-3 linguri sirop de capsuni(sau dupa gust). Peste prima foaie intindem crema uniform,asezam al doilea blat,imbracam tortul in frisca batuta si ornam cu cocos sau dupa bunul plac.

Dam tortul la rece pentru 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de capsuni si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

LUK 1

18.06.2012, 09:25

la cati mai multi ani de blog..imi plac tare mult retetele tale!

mimmi 1

18.06.2012, 14:11

Multumesc din suflet !
Luk nici nu stii cat ma bucur sa aud asta !
Va pup cu drag !

babi5 1

20.12.2014, 08:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tango cu cirese