Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se incorporeaza usor in bezea, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava ( 18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 3.
Umplutura:
Punem fructele din compot intr-o strecuratoare. Se lasa sa se scurga bine.
Smantana rece pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se bate pana devine ferma si pufoasa.
Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema pufoasa.
Blaturile se vor insiropa cu zeama din compot, dupa preferinta. Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata, se pun fructe pe intreaga suprafata a blatului si se acopera cu un strat generos de frisca.
Se orneaza cu frisca si picaturi de ciocolata.