Tort aniversar

de Lau in Torturi, 18 Iul 2011 | 3548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1
  • 6 oua
  • 5 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • BLAT 2
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1
  • 300 g frisca
  • 100 g iaurt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml sirop capsuni
  • 1 plic gelatina
  • CREMA 2
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri smantana
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • DECOR
  • frisca
  • colorant albastru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

BLAT 1-se separa albusurile si se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, faina, esenta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata si se da tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

BLAT 2-galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu cacao, dupa care se adauga in compozitia de galbenusuri. Se adauga si albusurile batute spuma, se omogenizeaza. Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata cu faina,(sa fie mai mica decat prima) Se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA 1-iaurtul se amesteca cu zaharul si frisca. Se bate bine. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca iaurtul cu gelatina,  se da la rece 5 minute, dupa care se amesteca cu frisca si siropul de capsuni.

CREMA 2-intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, laptele cate un pic, smantana si amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa crema, dupa care o lasam sa se raceasca. Cand a inceput sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si adaugam in fir subtire peste crema. Adaugam si frisca, esenta, omogenizam si dam putin la rece.

Taiem blaturile in 2.

ASAMBLARE- primul blat-asezam prima foaie insiropam -adaugam crema 1,a 2 foaie-insiropam-ungem blatul cu un pic de frisca amestecata cu siropul, adaugam a 3-a foaie in centru - insiropam-adaugam crema 2,eu am adaugat un pic de frisca in mijloc,adaugam ultima foaie insiropam si decoram dupa  plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama