Acesta e un tort pregatit acum ceva timp si care mi-a placut foarte mult, sper sa va placa si voua :)
Blatul:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.
Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portoala, se fierbe cam 10 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.
Crema de unt:
Batem cu mixerul untul cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si semintele de vanilie, cacaoa si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Pastram o lingura de crema pentru decor.
Decorul:
Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste.
Se topeste ciocolata neagra pe baie de abur sau la ‘chocolate fondue’. Se imbraca tortul pe deasupra cu ciocolata topita, iar pe laterale cu frisca.
Se decoreaza cu flori de crema si frisca si bombonele colorate.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tort-anca-2015.html