Tort "Amandina"

de Lavinia in Torturi, 6 Ian 2013 | 11235 vizualizari

 

Iata ca am reusit sa vin si eu cu prima reteta din acest an ,un minunat tort amandina la sarbatorirea celor 2 ani de relatie cu iubitul meu :)
Si cum mie imi place atat de mult ciocolata nu puteam sa fac decat un tort ce contine muuuuuulta ciocolata si rom !

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa rece
  • 110 g faina
  • 25 g cacao

Crema:

  • 300-350 g unt
  • 150 g zahar pudra(puteti pune cat doriti ,eu nu prefer prajiturile foarte dulci,chiar daca amandina e o prajitura dulce)
  • 5 galbenusuri
  • 35 g cacao
  • esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom

Glazura/ornat:

  • 200 g ciocolata neagra+80 ml frisca lichida
  • frisca+cacao+rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Amandina":

Pentru blat amestecam galbenusurile cu 80 g zahar,adaugam treptat amestecand continuu uleiul,apa si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza 2-3 min.Spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri  si se amesteca incet de sus in jos cu mare atentie sa nu se lase.

Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava 26 cm diametru timp de 12-15 min fiecare(testul scobitorii)

Puteti coace si un singur blat si sa il taiati in 3 dar e mult mai usor asa.

Pentru sirop fierbeti apa cu zahar iar cand s-a racit adaugati esenta.
Pentru crema mixati untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul.Adaugati pe rand cate un galbenus,cacaua si mixati in continuare.La sfarsit adaugati esenta de rom dupa gust(eu am pus multa ca de fiecare data)

Cui nu ii plac ouale crude fierbeti galbenusurile amestecate cu zaharul pe baie de aburi pana se leaga compozitia si se ingroasa.

Asamblare:
blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop.

Dati tortul la rece timp in care preparati glazura.

Topiti ciocolata cu frisca si lasati cateva minute sa se racoreasca.

Glazurati tortul si dati iar la rece pana se intareste glazura.

Decorati tortul cu frisca amestecata cu cacao si rom sau lasati-l asa simplu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lavinia 1

07.01.2013, 16:37

Gabi inca nu suntem casatoriti e devreme Deci prieteni

mena29 1

07.01.2013, 21:37

Amandina este printre preferatele mele!

Lavinia 1

07.01.2013, 22:52

Si ale mele!Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Zumzarel"