Tort amandina

de LUK in Torturi, 5 Dec 2010 | 8029 vizualizari

 

Un tort prea bun sa-l mananci singur..asa ca serviti cu incredere!

 

INGREDIENTE

Pt blat:
  • 6 oua
  • 200gr zahar
  • 30ml apa
  • 40ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 20gr cacao
pt crema:
  • 3 oua
  • 150gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 250gr unt
pt sirop:
  • 200ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • o esenta de rom mica (5ml)
pt glazura:  
  • 200gr ciocolata amaruie
  • 120ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blatul:

Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu apa .Cand sunt intarite se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare.Dupa ce am pus zaharul se adauga galbenusurile frecate cu ulei.Faina o amestecam cu praful de copt si cu cacaua si apoi o incorporam in compozitia de mai sus,treptat amestecand de jos in sus cu o lingura.Compozitia se pune in cuptorul preincalzit,la foc mic(eu am reglat la 130 de grade) 40min(se incearca cu scobitoarea daca e facut).

Intre timp prepram siropul si crema.

Pentru sirop,fierbem apa cu zaharul si apoi adaugam esenta de rom.Lasam sa se raceasca.

Crema:

Se pune un vas cu apa pe foc.Cand incep sa iasa aburi punem deasupra vasul in care facem crema.Se amesteca ouale intregi cu zaharul si se pune cu vasul deasupra aburilor.Se va amesteca tot timpul pentru a nu se face cocoloase.Cand obtineti o crema consistenta(de genul unei budinci) adaugati o lingura de cacao,amestecati apoi luati de pe aburi si lasati crema sa se raceasca.Intre timp amestecati untul cu cealalta lingura de cacao pana devine spuma.Cand compozitia de galbenusuri e aproape rece(trebuie sa fie un pic calduta altfel se intareste prea tare) amestecati cu untul.

Blatul se taie in 2 parti,se insiropeaza ambele parti si se pune crema in mijloc.Deasupra se pune glazura.

Prepararea glazurii:

Topiti ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi.Lasati sa dea 2-3 clocote apoi luati-o de pe abur.Se pune pe tort calduta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

LUK 1

07.12.2010, 22:25

Lasa Amy ca mai fac..ce sa i faci daca am fost racita(nu mi-a trecut nici acum )am zis sa nu-ti trimit si niste virusi la"pachet"

amy_ctin 1

09.12.2010, 12:33

No bine, hai ca de data asta las de la mine....

nadina73 1

10.12.2010, 00:56

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure