Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

de Lavinia in Torturi, 15 Noi 2013 | 6608 vizualizari

 

Un an minunat petrecut alaturi de oameni si mai minunati!Bucataras.ro este a doua mea familie si ma bucur ca pe o parte dintre voi v-am cunoscut si in realitate,nu numai virtual.Va invit pe toti la o felie de tort cu dubla aniversare :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 150 g alune macinate
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 250 g ciocolata amaruie+200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de nutella
  • esenta de rom
  • 100 g napolitane cu crema de alune
  • Glazura/Decor:
  • 12 bomboane Ferrero Rocher
  • 60 g ciocolata neagra +2-3 linguri frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200):

Mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute)

Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le treptat peste oua amestecand usor cu o spatula de sus in jos.

La final adauga alunele macinate.

Tapeteaza o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Topeste ciocolata amaruie cu frisca lichida si las-o la racit.

Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din crema de ciocolata si nutella si mixeaza pana obtii o crema spumoasa.

Toaca napolitanele fin apoi adauga-le peste crema de ciocolata.

Pe un platou pune prima jumatate din blat,insiropeaza si unge cu jumatate din crema.

Acopera cu a doua jumatate din blat ,insiropat in prealabil apoi imbraca tortul cu crema ramasa.

Decoreaza tortul cu bomboane Ferrero Rocher si ciocolata neagra topita.

Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:30

Doar de un an ,, Bucataras''?
Parca de 10 esti de-a noastra
La multi ani , fata de zahar si ciocolata

Lavinia 1

17.11.2013, 12:57

Mamaie

Lavinia 1

17.11.2013, 13:00

Mihaela ,da doar de 1 an Si eu simt ca sunt de o viata aici cu voi Multumesc din suflet

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Vis de Iarna"