Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

de Lavinia in Torturi, 15 Noi 2013 | 6856 vizualizari

 

Un an minunat petrecut alaturi de oameni si mai minunati!Bucataras.ro este a doua mea familie si ma bucur ca pe o parte dintre voi v-am cunoscut si in realitate,nu numai virtual.Va invit pe toti la o felie de tort cu dubla aniversare :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 150 g alune macinate
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 250 g ciocolata amaruie+200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de nutella
  • esenta de rom
  • 100 g napolitane cu crema de alune
  • Glazura/Decor:
  • 12 bomboane Ferrero Rocher
  • 60 g ciocolata neagra +2-3 linguri frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200):

Mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute)

Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le treptat peste oua amestecand usor cu o spatula de sus in jos.

La final adauga alunele macinate.

Tapeteaza o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Topeste ciocolata amaruie cu frisca lichida si las-o la racit.

Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din crema de ciocolata si nutella si mixeaza pana obtii o crema spumoasa.

Toaca napolitanele fin apoi adauga-le peste crema de ciocolata.

Pe un platou pune prima jumatate din blat,insiropeaza si unge cu jumatate din crema.

Acopera cu a doua jumatate din blat ,insiropat in prealabil apoi imbraca tortul cu crema ramasa.

Decoreaza tortul cu bomboane Ferrero Rocher si ciocolata neagra topita.

Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:30

Doar de un an ,, Bucataras''?
Parca de 10 esti de-a noastra
La multi ani , fata de zahar si ciocolata

Lavinia 1

17.11.2013, 12:57

Mamaie

Lavinia 1

17.11.2013, 13:00

Mihaela ,da doar de 1 an Si eu simt ca sunt de o viata aici cu voi Multumesc din suflet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata