Asa imi place cel mai mult sa o gatesc! Este absolut grozava alaturi de un mujdei zdravan de usturoi si de un paharel cu vin rosu! sau doua,,,, :D
Avem nevoie de :
Mod de preparare:
Carnea, spalata si taiata cuburi potrivit de mari, o punem la prajit intr-o tigaie (mai inalta) cu putin ulei si cu 2 pahare cu apa. Lasam carnea sa fiarba pana cand apa scade in totalitate si ramane doar grasimea
(daca este necesar, carnea nu e patrunsa, mai adaugam un pahar cu apa).
Cand s-a rumenit frumos, asezam carnea pe un platou si o servim cu mamaliguta, cartofi prajiti si mujedei de usturoi.
Pofta buna!
1
Cartofii prajiti sint gustosi si crocanti daca inainte de a-i pune in grasime foarte incinsa, se sterg de apa cu un servet.
2
Cartofii fierti in coaja, dar si cei copti, pot deveni deosebit de gustosi daca ii taiem in jumatati pe lung cit sint inca fierbinti si punem pe fiecare bucata cite o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.
3
cartofii incoltiti la lumina formeaza o substanta toxica - solanina fapt pentru care nu sunt recomandati consumului
4
cartofii nu se tin taiati in apa, deoarece se dizolva substantele albuminoide care au proprietatea de a tine cartofii intregi.