Prima data taiam capacul la ardei si ii curatam de seminte si nervuri sau pur si simplu scoatem cotorul si ii curatam.
Tocam cepele si ardeiul rosu marunt si punem la calit 2`3 minute dupa care adaugam orezul si il calim pana se sticleste.
Dupa ce s`au calit toate le punem peste carnea tocata impreuna cu patrunjelul tocat marunt si dam gust cu sare si piper. Amestecam bine compozitia.
Dupa ce am amestecat bine si am dat gust ne punem pe treaba si umplem ardeii cu compozitia, dar aveti grija sa nu ii indesati prea tare pentru ca atunci cand orezul se umfla sa nu crape ardeii.
Ii asezam in oala dupa bunul plac, in drepti sau culcati alaturi de afumatura, si ii punem la foc in cuptorul preincalzit.
Intre timp pregatim sosul din usturoiul tocat marunt si pus 2 minute la calit , peste care punem smantana si bucata de unt tavalita in faina atata cat se leaga de el .
Dupa ce scoateti ardeii din cuptor puteti servi ardeii in doua moduri, puteti amesteca sosul cu zeama de ardei in oala in care au fiert si atunci mai dati intr`un clocot ardeii(asa cum am facut-o eu de data aceasta) sau puteti pune peste fiecare ardei in parte cand il puneti in farfurie pentru a servi.
Pofta buna !!!