Ardei umpluti cu sos de smantana

de SharaY in Porc, 9 Aug 2014 | 12926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 ardei mai marisori sau 12-15 mai mici
  • 500 gr carne tocata amestec sau doar de porc
  • afumatura (eu am folosit costita dar puteti folosi orice alta afumatura)
  • 250 gr orez
  • 300 gr smantana
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu sos de smantana:

Prima data taiam capacul la ardei si ii curatam de seminte si nervuri sau pur si simplu scoatem cotorul si ii curatam.

Tocam cepele si ardeiul rosu marunt si punem la calit 2`3 minute dupa care adaugam orezul si il calim pana se sticleste.

Dupa ce s`au calit toate le punem peste carnea tocata impreuna cu patrunjelul tocat marunt si dam gust cu sare si piper. Amestecam bine compozitia.

Dupa ce am amestecat bine si am dat gust ne punem pe treaba si umplem ardeii cu compozitia, dar aveti grija sa nu ii indesati prea tare pentru ca atunci cand orezul se umfla sa nu crape ardeii.

Ii asezam in oala dupa bunul plac, in drepti sau culcati alaturi de afumatura, si ii punem la foc in cuptorul preincalzit.

Intre timp pregatim sosul din usturoiul tocat marunt si pus 2 minute la calit , peste care punem smantana si bucata de unt tavalita in faina atata cat se leaga de el .

Dupa ce scoateti ardeii din cuptor puteti servi ardeii in doua moduri, puteti amesteca sosul cu zeama de ardei in oala in care au fiert si atunci mai dati intr`un clocot ardeii(asa cum am facut-o eu de data aceasta) sau puteti pune peste fiecare ardei in parte cand il puneti in farfurie pentru a servi.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

10.08.2014, 13:47

Panacris 1

12.08.2014, 12:05

Interesant! Din titlul am crezut că ai umplut ardeii cu sos de smântână Buni și așa serviți cu sos alb! Dar mai am o nelămurire, când ai pus ardeii la găti în cuptor, nu ai pus nici un fel de zeamă peste ei?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc