prima data am mancat aceast fel de tocanita facuta intr-un cuptor de paine , mi-a placut mult reteta si de atunci o prepar , dar pe aragaz ,in fiecare post .
ceapa si ardeii se taie cubulete si se prajesc 1-2 minute in ulei .
se adauga pasta de ardei , boiaua usturoiul maruntit si soia cubulete .
se pun 3 cani de apa , sare , foi de dafin, oregano si busuioc .[ am avut doar uscate ]. daca aveti oregano si busuioc verde le puneti doar la sfarsit .
fierbeti la foc potrivit 30 min . pana soia este moale si fiarta .
amestecati faina cu sucul de rosii , diluati cu putina apa si adaugati la tocanita amestecand usor cu grija sa nu se prinda .
dati gust cu sare daca mai este necesar , piper si presarati si coditele de ceapa verde.
serviti cu garnitura preferata :mamaliguta , cartofi, orez.
TIPS-URI
1
cautati soia care are specificat pe ambalaj ca nu a fost modificata genetic .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita picanta de soia" nu uita sa-i faci un review.
tocanita asta o mancam la mama, toata copilaria am tinut post, acum insa nu mai tin din pacate...nu mai am ambitie
f bine arata, imi aduc aminte cat era de buna
mmmm... bun bun... .si eu o sa fac ; si bunica mea obisnuia sa faca mancare in cuptorul de paine si era foarte bun....... si esti si din Campia Turzii, de aici de pe aproape
nana , doar de 5 ani locuiesc aici , 30 am fost clujeanca ,11 in Salaj , Zimbor unde erau parintii cu serviciul .bunici aveam in Cojocna si Horoatul-Crasnei Salaj .