Tin minte cand eram copii si apareau cartofi noi ,mama ii cumpara pe cei mai mici si curatam la eiiiiiiiiii.......... mama ne facea tocanita de cartofi noi cu cartofi intregi ,era super buna dar aici nimic nu gasesc mic,tot e mare si importat si pline de E-uri
Se curata ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cu ardeiul rosu ,se caleste 2-3 minute dupa care se pun cartofii
Cartofii se curata de coaja se taie in 6-8 depinde de cartofi,daca aveti posibilitatea incercati cu cartofi noi cei mai mici si lasati intregi,se pun cartofii peste ceapa calita cu ardei se mai lasa 5 minute se amesteca usor in ei dupa care se pun 2 cani de apa ,sare piper si se lasa sa fiarba acoperiti cu capac(fierb foarte repede)la final se pune petrunjel verde tocat .Daca nu e zi de post se poate pune 1 lingura de faina cu smantana ,e minunanata.Eu am facat-o de post deci nu am pus smantana dar e super buna si cu mamaliguta merge perfect.