Cartofii se pun la fiert în coajă. Se fierb 15 minute de când începe apa să clocotească. Când sunt gata, se scurg, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă. Se taie în bucăți potrivite. Încingem uleiul de măsline într-o tigaie care nu lipește și adăugăm cartofii pe care-i călim pentru 15-20 minute sau până se rumenesc bine pe toate părțile, amestecând din când în când.
Într-un castron amestecăm toate condimentele (boabe de muștar zdrobite, chimen, boia, usturoiul pisat, ghimbirul ras). Adăugăm 4-5 lingurițe de apă și amestecăm bine. Când cartofii sunt gata se scot pe un platou. Adăugăm în tigaie 1 lingură ulei de măsline și condimentele amestecate. După 2-3 minute adăugăm spanacul (decongelat - în cazul în care folosiți spanac congelat) și amestecăm bine. Stropim cu zeamă de lămâie și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. După 2-3 minute readucem cartofii în tigaie și amestecăm bine.
Servim imediat ca atare în zilele de post, ca și garnitură la friptura preferată sau stropiți cu smântână pentru cei care nu adoră carnea :)
Poftă bună!