Tocanita de vitel este o mancare simpla, insa foarte gustoasa datorita combinatiei de mirodenii.
Carnea o spalam si o taiem cubulete potrivite. Curatam ceapa si o taiem fideluta. Intr-o cratita incingem uleiulsi adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca putin. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Amestecam de cateva ori, pana isi schimba putin culoarea.
Adaugam doua frunze de dafin, cimbru si apa cat sa acopere carnea. Potrivim de sare. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita.
Dupa ce a fiert carnea adaugam galustele,rand pe rand facute din 3 galbenusuri amestecate cu faina,sare,piper si apa de la carne. Mai lasam sa fiarba 5-10 minute.
Pofta buna!
1
Tocanita de vitel se serveste calda, cu mamaliguta,salata sau muraturi.
2
La final putem presara patrunjel verde tocat marunt.
3
putem folosi ca ingrediente smantana,legume,rosii in bulion.