Tocanita de vacuta

de Carmen_Ana in Vita, 13 Iul 2014 | 6075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne vita
  • 4-5 cepe mari
  • un morcov
  • 400 g rosii intrregi (conserva)
  • 3 linguri ulei
  • 400 ml vin rosu
  • 200 ml apa
  • o frunza dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute 1/2 lingurita
  • un praf de cimbru pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vacuta:

Carnea am taiat-o bucati potrivite pe care le-am pudrat cu piper macinat.

Ceapa am taiat-o julienne,morcovul l-am ras ,iar rosiile le-am zdrobit usor cu furculita.

In oala interioara am adaugat 3 linguri cu ulei, am asezat bucatile de carne.

Am apasat butonul MENU, am selectat programul FRY, butonul COOKING TIME si timpul 20 de minute,apoi START.

Am lasat bucatile de carne sa se rumeneasca pe toate partile, apoi le-am scos pe o farfurie.

In acelasi ulei din oala de teflon,am adaugat ceapa si morcovul, dafinul si cimbrul, am selectat FRY si timpul 8 min.

Dupa acest timp am adaugat bucatile de carne, apa ,vinul rosu ,boiaua,am selectat programul STEW si timpul 2 ore si 30 de min, am apasat START si am inchis capacul.

Cu cca 10-15 minute inainte de terminarea programului ,am adaugat rosiile zdrobite si am dat gust cu sare si piper macinat. 

La finalul programului am deconectat aparatul, iar tocanita am servit-o calda cu mamaliguta (pregatita la Multicooker).

ps: in functie de calitatea carnii putem scurta timpul de gatit !

TIPS-URI

1

Retete gatite la Multicooker Philips

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Osso Buco a la Milaneze