Tocanita de vaca

de cristeena20 in Vita, 5 Iun 2021 | 3774 vizualizari

 

Reteta asta e de fapt clasicul ragu italian, facut cu carne de vitel sau vaca ,gatita lent si mult ca sa fie carnea moale si frageda. Se poate servi dupa plac-noua ne place cu paste fierte in sosul de la tocanita.

 

INGREDIENTE

  • 500-800 gr carne de vaca
  • Pentru marinat: sare, piper, usturoi pisat, foaie de dafin, cimbru, ulei de masline, vin rosu.
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1-2 tije de telina
  • 3-4 rosii din conserva
  • pasta de rosii
  • ulei de masline,sare, piper
  • 1 pahar de vin rosu
  • supa de vita
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vaca:

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la marinat.

Punem intr-o cratita ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit-cand a prins culoare adaugam morcovul, telina tocate cubulete ; aduagam apoi rosiile maruntite si ele, apoi cand s-au inmuiat frumos aduagam si pasta de rosii. Aduagam carnea si lasam sa se rumeneasca cateva minute-aduagam si chilli picant daca va place. 

TUrnam marinata de la carne si aoi un pahar de vin rosu. Lasam sa scada putin si apoi turnam supa de vita. 

Se fierbe la foc mic pana se inmoaie frumos caenea si se desface usor. Carnea asta e foarte gustoasa dar trebuie sa aveti rabdare sa o gatiti lent di bine. Aduagati in timpul fierberii supa sau apa. 

Serviti cu garnitura dupa gust. Noua ne place cu paste-fierbem in sos pastele :) Dar daca va place cu mamaliga sau pireu e delicioasa.

TIPS-URI

1

De data asta am facut cu carne de taur-si a fost tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vaca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Empanada cu carne de vita