Rulada de carne in sos de rosii

de lilik in Vita, 9 Apr 2011 | 9036 vizualizari

 

Polpettone al sugo.Este un deliciu:)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata de vita
  • 3 felii de paine inmuiate in lapte
  • 2 oua
  • sare,piper
  • 5-6 linguri de parmezan ras
  • 2-3 felii de sunca
  • 2-3 felii de cascaval(sau cas)
  • 3 oua fierte tari(daca sunt mici 4)
  • 800 gr passata rosii Cirio
  • 700-800 ml apa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde fara frunze
  • 1 tulpina de telina
  • 50 gr unt
  • 1/2 pahar cu vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne in sos de rosii:

Curatam morcovul si ceapa si le tocam marunt impreuna cu telina,apoi le punem la innabusit cu putin ulei in oala unde vom fierbe rulada.Cand se inmoaie zarzavatul punem passata de rosii si apa,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp pregatim carnea cu cele 2 oua,parmezanul,painea inmuiata,sare si piper,amestecam bine iar compozitia obtinuta o punem pe o foaie de hartie pergament si o intindem dandu-i o  forma cat de cat dreptunghiulara si groasa de 2-3 cm circa.

Pe aceasta foaie de carne punem feliile de sunca,deasupra cele de cascaval iar in mijloc ouale fierte si decojite,apoi cu ajutorul hartiei rulam foaia astfel incat sa nu se rupa si o inchidem la capete.

Cand rulada e gata punem intr-o tigaie untul si punem rulada sa se rumeneasca pe toate partile apoi stingem cu vinul,iar cand s-a evaporat punem rulada in oala cu sosul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic circa 1 ora-1 ora si jumatate intorcand-o din cand in cand.

La sfarsit potrivim de sare si piper si dam deoparte.Scoatem rulada din oala,o taiem felii si o servim impreuna cu sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza dulce