Daca vreti o mancare ca la mama acasa v-o recomand pe aceasta. Pana acum o serveam cu paine si nu ma atragea atat de tare, dar acum ca am servit-o cu mamaliga mi s-a parut divina.
Se curata pulpele, se taie in cate 3 bucati si se spala. Se dau cu sare si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei, acoperite cu un capac.
Ardeii se curata de seminte, se spala si se toaca marunt.
Cepele se curata de foi, se spala si se taie julienne.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.
Usturoiul se curata de foi, se spala si se taie feliute.
Cand carnea s-a facut pe jumatate se adauga toate aceste legume si se mai adauga putina sare. Dupa ce s-au patruns si acestea, se spala rosiile, se decojesc, se taie marunt si se pun peste continutul din tigaie. La final se adauga putin maghiran si busuioc uscat.
Tocanita se serveste calda cu mamaliguta.