Tocanita de pui cu legume

de Andra_Constantinescu in Pui, 24 Aug 2015 | 9139 vizualizari

 

Daca vreti o mancare ca la mama acasa v-o recomand pe aceasta. Pana acum o serveam cu paine si nu ma atragea atat de tare, dar acum ca am servit-o cu mamaliga mi s-a parut divina.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe intregi;
  • 3 ardei verzi si unul rosu, kapia;
  • 4 cepe;
  • un morcov;
  • 3 catei de usturoi;
  • 4 rosii;
  • putin maghiran uscat;
  • putin busuioc uscat;
  • sare;
  • circa 200 ml ulei pentru prajit.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu legume:

Se curata pulpele, se taie in cate 3 bucati si se spala. Se dau cu sare si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei, acoperite cu un capac.

Ardeii se curata de seminte, se spala si se toaca marunt.

Cepele se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se taie feliute.

Cand carnea s-a facut pe jumatate se adauga toate aceste legume si se mai adauga putina sare. Dupa ce s-au patruns si acestea, se spala rosiile, se decojesc, se taie marunt si se pun peste continutul din tigaie. La final se adauga putin maghiran si busuioc uscat.

Tocanita se serveste calda cu mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocănele de pui cu legume la cuptor