Pentru tocanita: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se taie ardeiul julien si se adauga la ceapa si se lasa sa se caleasca 1 minut. Se adauga carnurile de pui, se amesteca si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga sucul de rosii, concentratul si pasta de ardei copt. Se lasa pe 40 minute. Se asezoneaza cu sare, piper, busuioc, se amesteca si se lasa putin pe foc sa se intrepatrunda aromele. Se pune tocanita intr-un vas termorezistent, desupra se presara rosiile taiate cubulete.
Pentru galuste: se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. In vasul robotului de bucatarie punem branza, dam cateva pulsatii robotului atat cat branza este bine sfaramata. Adaugam cartofii fierti, untul, oul, sare, pornim robotul si lasam pana toate ingredientele sunt bine maruntite si amestecate. La urma adaugam faina si mai dam cateva pulsatii robotului. Cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari il punem intr-o farfurie. Cu o lingura luam din compozitia pentru galuste, punem peste cascaval si cu mainile formam galuste invelite in cascaval. Punem galustele in vas peste tocanita. Cand am terminat toate galustele de format si pus in vas, dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana galustele sunt rumene deasupra. Presaram deasupra ceapa verde tocata feliute.
Sa va fie de folos!!
1
de preferat sa aveti o branza tare cu gust intens
2
este o mancarica care se poate adapta in functie de ingredientele avute...de exemplu: se poate face si fara carne