Tocanita de pui cu galuste din cartofi

de simona72 in Pui, 19 Feb 2015 | 12727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru tocanita:
  • 2 pulpe superioare
  • 2 pulpe inferioare
  • 2 aripi de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat marunt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei copt
  • 2 rosii
  • 500 ml suc de rosii
  • pentru galuste:
  • 4 cartofi
  • 80 gr branza tare de capra sau oaie
  • 50 gr unt gras
  • sare dupa gust
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr cascaval ras
  • pentru decor: 1-2 fire ceapa verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu galuste din cartofi:

Pentru tocanita: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se taie ardeiul julien si se adauga la ceapa si se lasa sa se caleasca 1 minut. Se adauga carnurile de pui, se amesteca si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga sucul de rosii, concentratul si pasta de ardei copt. Se lasa pe 40 minute. Se asezoneaza cu sare, piper, busuioc, se amesteca si se lasa putin pe foc sa se intrepatrunda aromele. Se pune tocanita intr-un vas termorezistent, desupra se presara rosiile taiate cubulete.

Pentru galuste: se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. In vasul robotului de bucatarie punem branza, dam cateva pulsatii robotului atat cat branza este bine sfaramata. Adaugam cartofii fierti, untul, oul, sare, pornim robotul si lasam pana toate ingredientele sunt bine maruntite si amestecate. La urma adaugam faina si mai dam cateva pulsatii robotului. Cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari il punem intr-o farfurie. Cu o lingura luam din compozitia pentru galuste, punem peste cascaval si cu mainile formam galuste invelite in cascaval. Punem galustele in vas peste tocanita. Cand am terminat toate galustele de format si pus in vas, dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana galustele sunt rumene deasupra. Presaram deasupra ceapa verde tocata feliute.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

de preferat sa aveti o branza tare cu gust intens

2

este o mancarica care se poate adapta in functie de ingredientele avute...de exemplu: se poate face si fara carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.02.2015, 21:50

Vai de viata mea cat de bine poate arata...Bravoooooo

pity19 1

19.02.2015, 23:29

Bun! Mie nu imi place ceapa , dar se poate fara!

Teo 1

20.02.2015, 22:14

Simona,e de luat serios in seama...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de Tocanita din aripioare de pui, servita cu cus cus